Топлоизолация гр. Пловдив

Полагане и монтаж на вътрешна и външна топлоизолация

Поставяме външна топлоизолация – със собствено скеле и от алпинисти

Извършваме лепене на външна, фасадна топлоизолация с плочи от стиропор, минерални, неопор или фибрам на всякакъв вид сгради. Изграждаме вътрешна топлоизолация в апартаменти, къщи, сглобяеми къщи, офис и бизнес сгради, медицински заведения и административни сгради. За вътрешна топлоизолация сглобяваме изключително здрава конструкция от пред стенни обшивки с гипсокартон. Нашите услуги по монтаж на външна и вътрешна топлоизолация включват:

Строителни ремонти Пловдив. Топлоизолацията е изключително важна и рентабилна икономическа и екологична инвестиция за всички видове сгради и домове. Тя е отговорна както за уюта на живеещите или работещите в сградите през студените сезони, но и за функционирането на самите пространства като сигурни, устойчиви и енергийно ефективни. Чрез монтирането на топлоизолация сградата става енергийно ефектаивна, което намалява разходите на отопление или охлаждане на помещенията в сградата, а и обитателите изпитват по-малко топлинна променливост. Санирането на сгради с допълнителна или с нова топлоизолация е важна тактика за смекчаване на изменението на климата, особено в географски райони, където производството на енергия е въглеродно интензивно.

Външна топлоизолация

Външни ремонти ПловдивСлед монтажът на дограмата, или поне малко преди самия монтаж, спокойно може да се пристъпи към монтажът на външната топлоизолация. Външната топлоизолация се прави с помощта на скеле или с алпиниски способ. Разбираемо е, че при ниско строителство първият вариант е за продпочитане, което дава възможност за малко по-съкратено време за извършване, отколкото алпинисткия способ. Да не говорим, че откъм безопасност скелето е за предпочитане. Преди да се пристъпи към лепене на топлоизолационните плочи външната фасада се почиства добре, старата мазилка се сваля. Ако е необходимо се замазва с бетон там където има пукнатини и дупки. Повърхността трябва да е много добре изчустена от мръсотия, неравности и наслоявания. В някои случаи при ниско строителство се изиства и с пароструийка. Преди да се започне с лепенето на плочите се прави хоризонтална равнина с ъглови шини, които служат и като нивелация за първия ред на плочите. Топлоизолационните плочи се лепят със специално лепило, след което се дюбелират и накрая се шпакловат с мрежа. След като изсъхнат, стените се грундират и се полага финишна мазилка. Тя бива минерална, полимерна, силиконова и силикатна. След като се приключи с лепенето на топлоизолационните плочи на фасадата се извършват редица довършителни процеси като замазки и мазилки, шпакловане, боядисване, лепене на фасадни облицовки

Вътрешна топлоизолация

Вътрешни ремонти Пловдив. В строителните ремонти винаги е съществувал въпроса – кой вид топлоизолация (вътрешна или външна) е по-добрия вариант за изпълнение. И двата варианта имат своите добри и отрицателни качества. Да речем, че външната фасада на сградата е в някакъв определен стил и е забранено да се нарушава нейният външен вид се пристъпва към направа на вътрешна топлоизолация. Това е единственият вариант, който ни остава ако искаме да постигнем термо и шумоизолация в съответната сграда. Що се отнася до ефекта, който се търси – външната топлоизолация е по-добрият вариант, но и по-скъпият вариант. Главният недостатък на вътрешната топлоизолация е, че се губят ценни кв.м площ от помещенията. Вътрешната топлоизолация се прави с гипсокартон или фазер, а в не малко случаи и с лепене на топлоизолиращи плоскости като фибрам например. Длъжни сме да отбележим, че вътрешна изолация с фибрам не е по-добро решение, което пък от друга страна излиза по-евтино. В най-честите случаи вътрешната изолация се изгражда, чрез направата на метални или дървено конструкции, върху които се монтират гипсокартоновите плоскости. Има най-различни гипсокартонови плоскости в зависомост от преднасначението им като – влагоустойчив гипсокартон, огнеопорен гиспокартон и др., но за направата на вътрешна топлоизолация ще се спрем за момента на обикновения гипсокартон, който е най-евтин и най-комерсиален за използване. Най-често при изграждането на вътрешна топлоиизолация се използват и термоизолиращи материали като каменна минерална вата или стъклена минерална вата. Варианта с каменна вата излиза по-скъпо, но качеството е по-добро, отколкото със стъклена вата. Реализациата за направа на вътрешната топлоизолация се извършва доста по-бързо, отколкото при външния вариант, тъй като не сме зависими и от външните метереологични усливия, а и ако се монтира скеле то времето за реализация на въшната топлоизолация се увеличава.

Наши реализирани проекти: